به گزارش روابط عمومی آتیه داده پرداز، تکراسا طی رویدادی در روز دوشنبه ۱۴ آبان ماه 1403، اولین گزارش جامع تکنولوژیهای بازاریابی ایران (MarTech 1403) را منتشر کرد.
شرکت تکراسا سالهاست با ارائه محتوا و گزارشهای مبتنی بر داده، سعی در افزایش دانش و آگاهی در اکوسیستم استارتاپی و اقتصاد دیجیتال دارد. اینبار تکراسا به سراغ صنعت بازاریابی و تکنولوژیهای این صنعت(MarTech) رفته است و گزارشی کامل از اقتصاد دیجیتال با هدف ایجاد شفافیت و دسترسیپذیری دادهها منتشر کرده است.
این گزارش در 334 صفحه، ۲۴ فصل و با همکاری بیش از ۱۰۰ متخصص، بنیان گذار، مدیر ارشد بازاریابی و سرمایهگذار تدوین شده و در ابتدا به مرور کلی مارتک در ایران و جهان پرداخته و سپس به صورت عمیق ۲۰ صنعت کلیدی آن را در ایران تحلیل و بررسی میکند. فصلهای پایانی نیز به بررسی فضای سرمایهگذاری و روش تحقیق اختصاص یافتهاند.
طبق گفته محمدرضا ازلی، بنیانگذار تکراسا، هدف این گزارش، ارائه نمایی شفاف از پتانسیلها، فرصتها و چالشهای پیش روی مارتک است تا به ذینفعان در اتخاذ تصمیمهای داده محور برای توسعه و رشد در شرایط فعلی کمک کند.
در گزارش جامع تکنولوژیهای بازاریابی ایران تلاش شده است با پوشش دیدگاه بازیگران صنعت بازاریابی کشور، بستر همافزایی و همکاری میسر شود تا راهکارهایی برای مواجهه با تحریمها و محدودیتهای بینالمللی در ارائه سرویسهای بازاریابی دنیا به شرکتهای ایرانی پیدا شود.
رشد 109 درصدی صنعت مارتک در ایران
نخستین دادههای برآورد شده در این گزارش مربوط به حجم صنعت مارتک است که نشان میدهد این صنعت طی سال ۱۴۰۲ روند رو به رشدی داشته و حجم آن به دوهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده رشد ۱۰۹ درصدی بازار نسبت به سال گذشته بوده است. همچنین این گزارش از شناسایی 400 بازیگر در اکوسیستم تکنولوژیهای بازاریابی خبر میدهد.
با وجود اینکه اکنون صنعت مارتک و بازاریابی در برخی کشورها نقشی اساسی را در پیشرفت کسبوکارهای آنلاین بازی میکند، در ایران هنوز جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده و با وجود اینکه رشد قابل قبولی را طی سال ۱۴۰۲ داشته است، هنوز بسیاری از مشاغل آنلاین به کارگیری روشهای سنتی در این زمینه را ترجیح میدهند. البته گزارشی که تکراسا اینسایت با عنوان تکنولوژیهای بازاریابی در ایران منتشر کرده است، نشان می دهد که افزایش قیمت ناشی از تورم در اندازه بازار ایران، تاثیر بسزایی داشته است و در نتیجه تفاوت بیش از ۷۰درصد نرخ رشد اندازه بازار ایران با جهان، علاوه بر افزایش حجم تقاضا، میتواند ناشی از سیر صعودی قیمتها نیز باشد. نرخ تورم فعلی همراه با عواملی مانند افزایش نرخ ارز باعث شده است هزینه کسبوکارها افزایش داشته باشد و در نهایت هزینهها نیز در مسیری صعودی قرار بگیرند.
پیامک، پیشتازترین ابزار تکنولوژیهای بازاریابی ایران
دادههای این گزارش از سوی دیگر افزایش ۱۰۰درصدی قیمت پیامک در سال ۱۴۰۲ را در این امر دخیل میداند؛ به این معنی که با افزایش این هزینه در سال گذشته، اندازه بازار ارائهکنندگان سرویس پیامکی ۱۴۵درصد رشد کرده است. با توجه به سهم ۵۰ درصدی پیامک از اندازه بازار مارتک، این موضوع تاثیر چشمگیری در رشد اندازه بازار مارتک داشته است.
این گزارش همچنین حاکی از آن است که کسبوکارهای آنلاین بزرگ ایرانی، متوسط ۴ تا ۶ درصد از فروش خود را به فعالیتهای بازاریابی اختصاص میدهند. در حالی که سال گذشته میلادی، سهم بودجه بازاریابی از فروش کسبوکارها در جهان ۹ تا ۱۱ درصد بوده است. در ایران ۱۶ درصد این بودجه و در جهان ۳۰ درصد آن خرج ابزار مارتک شده است.
بیش از ۸۰ درصد هزینهکرد کسبوکارهای آنلاین برای ابزارهای مارتک، صرف سرویس پیامکی و اتوماسیون بازاریابی میشود. ابزارهایی مانند پنل پیامک، اتوماسیون بازاریابی، سئو، رصد رسانهها و سامانههای نظرسنجی آنلاین بیشترین کاربرد را میان کسبوکارهای بزرگ ایرانی دارند که در این میان، رتبه هزینهکرد پنل پیامک و اتوماسیون بازاریابی بین رتبه اول و دوم متغیر است.
آتیه داده پرداز، همراه تکراسا در افزایش آگاهی کسبوکارها در حوزه مارتک
شرکت آتیه داده پرداز که یکی از فعالان اصلی حوزه بازاریابی دیجیتال و اولین ارائه دهنده سرویس پیامکی در ایران است، به عنوان پارتنر دادهای، در این گزارش تکراسا را همراهی کرده است. این شرکت، تحقیقوتوسعه در خصوص ارائه ابزارها و خدمات نوین ارتباطات تجاری را در دستور کار قرار داده و در همین راستا، با همراهی تکراسا به عنوان پارتنر دادهای، تلاش کرده قدمی در راستای افزایش آگاهی کسبوکارها در خصوص اهمیت مارتک، راهکارهای موجود و چگونگی استفاده از آنها بردارد.
گزارش کامل تکراسا را میتوانید از اینجا دانلود کنید.